FŐMENÜ
MENÜ
2016-10-21

Vesztett a rosszabb

A pénteki hetedik fordulóban hazai pályán az Orosháza csapatát fogadtuk. A gyöngyösi vereséget követően számunkra, csak a győzelem volt elfogadható.

A találkozót ennek szellemében kezdtük a mérkőzést és hamar előnyre tettünk szert, amit jó védekezéssel apránként ötgólosra növeltünk a kényelmes tempóban vendégek ellen. Talán az előny, talán a tempó miatt, de mi is fokozatosan visszavettünk a sebességből, amit az orosháziak kihasználtak és a félidő hajrájára kiegyenlítettek. Az utolsó két percre, így kénytelenek voltunk felpörögni, amivel két egységnyi előnyt szereztünk a pihenőre.

A folytatást végre szikrázó játékkal indítottuk és Chychykalo vezetésével egy 5-1-es rohamot mutattunk be. Ezzel azonban megint úgy éreztük, hogy teljesítettük a tervet és a következő negyedórában öt ziccer kihagyásának és több eladott labdának köszönhetően felzárkóztattuk az ellenfelet, akik ráadásul hét mezőnyjátékos támadásaikkal meg is leptek minket. Mégis ez lett a vesztük, mert két üres kapus gólunkkal (Vitáris és Topic) végül megpecsételtük az Orosháza és a két pont sorsát.

A mérkőzés képeit megtekinthetik facebook oldalunkon!

Váci KSE - Orosházi FKSE 30-26 (15-13)
Vác, V: Andorka - Hucker.
Váci KSE: Drissi, Vitáris 1, Ulicsinyi (k) - Bartók 4, Chychykalo 7, Czene, Császár, Koller 2, Lendvay 3, Pavlovic 2, Popovic 1, Topic 5, Törteli, Tyiskov, Vasic 5. Edző: Zsiga Gyula.
Orosházi FKSE l.d.: Radojevic 5. Edző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 4 perc, ill. 8 perc.  Hétméteresek: 1/0, ill. 4/4.
Az eredmény alakulása: 8. perc: 3-2. 16. p.: 9-4. 23. p.: 12-7. 28. p.: 12-12. 37. p.: 20-14. 46. p.: 23-20. 53. p.: 25-24. 57. p.: 28-24.

 

Sajtótájékoztatónk kivonata:

 

Az Orosháza edzőjéhez fordulok. Hogyan látta a mérkőzést?

Vladan Jordovic:  Gratulálok a Vácnak. Sokat készültünk erre a meccsre, azonban a játékosok nem hajtották végre a pályán mind azt, amit előtte megbeszéltünk. Mind az első, mind a második félidőben a rossz kezdést követően sikerült felzárkóznunk, volt, hogy 1 gólra is, de nem sikerült megtartanunk ezt az eredményt, nem az előre megbeszélt taktika szerint játszottunk. Azért voltak biztató képet mutató dolgok is a mérkőzésen, például a 7 emberes játék alkalmazásában.

Balázs! Az Orosháza kapujából Te hogyan láttad a mérkőzést?

Herjeczki Balázs: Nehéz mérkőzésre készültünk, ilyen téren nem is ért minket meglepetés. Sajnos sok olyan taktikai, technikai hibákat követtünk el, melyeket a Vác könyörtelenül megbosszult. Mindezek ellenére a végjátékban sikerült utolérnünk a házigazdákat, azonban a hátrányunk ledolgozása olyan energiákat emésztett fel, melyekre égető szükségünk lett volna ahhoz, hogy pontot vagy pontokat szerezhessünk Vácon. Gratulálok a Hazaiaknak, úgy gondolom megérdemelten tartották otthon a két pontot.

Hol lesz a következő mérkőzésetek?

HB: Tatbányára utazunk, Magyar Kupa mérkőzésre.

Hasonló a kérdésem a váci vezetőedző felé is. Hogyan látta a mérkőzést Zsiga Gyula?

Zsiga Gyula: Az előző, a Gyöngyös elleni mérkőzéshez képest jobb volt mind a védekezésünk, mind a támadójátékunk. Sok olyan helyzet volt, amit a héten gyakoroltunk. Azonban még mindig követünk el olyan hibákat, melyeket az ellenfél – bármely csapat is legyen az – könyörtelenül kihasznál. Ezen kell még javítanunk a közeljövőben. Norbi is ráncolta néhányszor a homlokomat, bár alapvetően jól védett.

Vitáris Norbert, hogyan láttad belülről a mérkőzést?

Vitáris Norbert: Egész héten erre a meccsre készültünk, erre gyakoroltunk. Ennek az eredménye meg is látszott a csapaton, megfelelően motiváltak voltunk. Jó támadásokat vezettünk, de az ellenfél kapusa jó pár bravúrt bemutatott ellenünk.


AJáNLOTT VIDEó

 

 

 

KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS

Hely

Csapat

PONT

1

MOL-Pick Szeged 22

2

Telekom Veszprém 20

3

FTC-HungaroControl 14
4 HE-DO B.Braun Gyöngyös 13

5

Grundfos Tatabánya KC 12

6

Csurgói KK 11
7 Balatonfüredi KSE 11

8

Sport36-Komló 10

9

SBS-Eger 9
10 Dabasi KC VSE 7

11

Mezőkövesdi KC 5

12

Budakalász KZRT 4

13

Orosházi FKSE 3

14

Váci KSE 1
FŐ SZPONZORAINK

 

 

 

 

 

 

 

 

MÉDIAPARTNEREK