FŐMENÜ
MENÜ
2018-12-08

Télen az élen

A nagy rivális NEKA elleni magabiztos győzelemmel zárta az őszi pontvadászatot csapatunk, így biztosan elsőként fordulunk a tavaszi idényre.

Ellenfelünk egész ősszel szorgalmasan gyűjtögette a pontokat, nyolc forduló után még százszázalékos teljesítménnyel állt a tabella élén, ahonnan pont a Váci KSE taszította le a múlt héten. Csapatunk bizakodva várta az utolsó őszi mérkőzést annak ellenére, hogy a hetek óta maródi Ménfői Attila mellé a héten csatlakozott a fiatal kapusunk, Koczka Dávid is.

A találkozó első gólját ugyan hétméteresből a NEKA szerezte, de arra három váci válasz is érkezett, így hat perc elteltével 3-1-es váci előnyt láthatott a váci csarnokba kilátogató mintegy 500 néző. A védekezésre és a kapuban Kovács János teljesítményére már ekkor sem lehetett panasz, ám a támadójátékban sok hibát elkövettek a váci fiúk. Hol a labda esett a lábukra a nagy sietségben, hol belementek a NEKA védő falba, hol pedig nemes egyszerűséggel az ellenfél kezébe passzolták a pettyest. Nem csoda, hogy Skaliczki László elkezdte forgatni a csapatát, kereste a legjobb felállást. Mindezek ellenére sikerült ellépni három góllal. A játékrész utolsó perceiben továbbra is a védőjáték dominált mindkét oldalon. A csapatok masszív falakat húztak a kapujuk elé, nehéz volt a réseket megtalálni. Ráadásul ekkor Fortuna istenasszonya sem Tyiskov Mihályék kezét fogta és a vendégeink egy 5-1-es szériát követően átvették a vezetést. Igaz nem sokáig örülhettek, mert Horváczki Márió „kígyó térről” elengedett bombája még a dudaszó előtt utat talált a kapuba, így döntetlen állással mehettek pihenőre a csapatok.

A szünet a váciaknak tett jobbat. Bár a fiúk akarásával az első 30 percben sem volt gond, de amit a második félidőben produkáltak azt a váci publikum néha kritikus fele is tapssal jutalmazta. A Tyiskov -Kocsi duó tovább hangolt a váci védőfal feszességén és ha a NEKA-s támadóknak nehezen sikerült is átjátszaniuk azt, akkor még a jól védő Kovács Jánossal is meg kellett küzdeniük. Támadásban is egyre jobban muzsikáltak a mieink. A boglári védők ugyan a keménység határán belül, de vérszívó pióca módjára védekeztek és rendesen aprították a váciakat, ám a Stranigg - Kökény duót ez sem érdekelte. Hol kívülről, hol egy-egy elleni csatákat megnyerve betörésből érték el sorra góljaikat. A két játékos a második félidei 13 váci találatból 9-et vállalt magára. Ebben az időszakban a vendégek mestere, Sótonyi László kétszer is kikérte az idejét, de ez sem segített csapatán. Mint ahogy az sem lendített a NEKA szekerén, hogy a 40. percben egy butaság miatt legjobb emberüket, Bálint Bencét kizárással elveszítették. A második félidőben 15 perc alatt csak 3 gólt engedélyezve a NEKA-nak sikerült öttel meglépni Antal Szabolcséknak. A folytatásban is hasonló volt a menetrend, a kemény váci védekezés eredményes támadójátékkal és egyre hízó váci előnnyel párosult. Az utolsó percekben – zsebben a 2 ponttal – már tompult a figyelem és több váci támadásba hiba csúszott vagy lövéseink a kapufán csattantak, így a vendégek egy 4-1-es szériával kozmetikázni tudtak az eredményen, de a magabiztos váci győzelmet már nem tudták megakadályozni.

A lefújást követően pedig a pályára repültek a plüssfigurák, melyeket ez úton is szeretnénk megköszönni! Az szurkolók és a csapat ajándékait rászoruló gyermeknek juttatjuk el, hogy szebbé varázsolhassuk velük a karácsonyukat!

Csapatunk győzelmével megőrizte vezető pozícióját a táblázaton. Az első tavaszi mérkőzésre február közepén kerül sor, amikor is az élmezőnyhöz tartozó megyei rivális Szigetszentmiklós csapatát fogadjuk.

A mérkőzés képeit megtekinthetik facebook oldalunkon!

Váci KSE - NEKA 24-20  (11-11)
Vác, V: Bacs - Bóna
Váci KSE: Kovács (k) - Nagy 1, Antal 1, Pál 1, Tyiskov 2, Stranigg 6, Holpert 1(1), cs: Ulicsinyi (k), Horvácki 1, Kocsi, Bognár 2, Kökény 5, Kállai 2, Singely, Tárkányi 2. Edző: Skaliczki László.
NEKA l.d.: Ilic 4. Edző: Sótonyi László.
Hétméteresek: 2/1 ill. 5/3      Kiállítások: 8 perc ill. 6 perc + 1 kizárás.


AJáNLOTT VIDEó

 

 

 

KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS

Hely

Csapat

PONT

1

MOL-Pick Szeged 22

2

Telekom Veszprém 20

3

FTC-HungaroControl 14
4 HE-DO B.Braun Gyöngyös 13

5

Grundfos Tatabánya KC 12

6

Csurgói KK 11
7 Balatonfüredi KSE 11

8

Sport36-Komló 10

9

SBS-Eger 9
10 Dabasi KC VSE 7

11

Mezőkövesdi KC 5

12

Budakalász KZRT 4

13

Orosházi FKSE 3

14

Váci KSE 1
FŐ SZPONZORAINK

 

 

 

 

 

 

 

 

MÉDIAPARTNEREK