FŐMENÜ
MENÜ
2018-11-24

Idegölő küzdelem, Farkasölő-győzelem

Veszélyes ellenfelet fogadott a Váci KSE az NB I/B-s bajnokság 9. fordulójában. Aki csak egy kézlegyintéssel elintézte volna a két esztendővel ezelőtt még megyében, tavaly az NB II-ben játszó Budai Farkasok csapatát, az nagyot tévedett. A két pont nagy küzdelemben ugyan, de végül Vácott maradt.

A találkozó elején az első vendéggólra a két szélsőnk, Nagy Norbert és Holpert József gyorsan válaszolt, majd fordított kotta következett, két találat a vendégoldalon, amire csak egy hazai válasz érkezett. Bár itt még egyenlő volt az állás, de érezni lehetett, hogy valami hiányzik a játékunkból támadásban és védekezésben egyaránt. Az ellenfél kapuja előtt körülményesek és pontatlanok voltunk, ha pedig ziccerbe kerültünk, akkor naggyá tettük a Budai Farkasok kapusát. A védekezésünkben is be-becsúsztak hibák. A váci közönség elhűlve nézte, hogy előbb három, majd ezt duplázva hatgólos előnyre tettek szert a Farkasok. Skaliczki Lászlónak ekkor már a második idejét is ki kellett kérnie, hogy elmagyarázza játékosainak a követendő taktikát. Az egyperces szünet után védekezést váltottunk, kapuba érkezett a fiatal Ulicsinyi Péter. A változások érezhetően nem ízlettek a félidő végére egyre jobban fáradó ellenfelünknek. A játékrész utolsó 10 percében Pál Gergely és Horvácki Márió vezetésével egy 8-1-es szériát produkáltak fiaink és megfordították a mérkőzés állását.

Abban lehetett bízni, hogy a második felvonásban a szünet előtti percekben mutatott játék folytatása következik váci részről. Tévedtünk. Ismét a Farkasok villogtatták meg éles körmeiket, védekezésben csíptek, haraptak, ha kellett ütöttek minden labdáért, míg támadásban a passzív játék határáig (párszor azt is túllépve) járatták a labdát. Tették mindezt eredményesen. Előbb megfordították a mérkőzés állását, majd egy „hat-nullás” szériát produkálva biztos előnyre tettek szert. Ekkor landolt az újabb váci időkérést jelző zöld lapocska a versenybírói asztalon. A Mester szavai megértő fülekre találtak, beindult a váci gépezet. Igaz már nem csak az ellenféllel, hanem az idővel is versenyt futottak Tyiskov Mihályék. Percről-percre csökkent a hátrányunk, de újabb pár vendégtalálat után már a legvérmesebb váci drukkerek is csak a csodában bíztak, hiszen hét perccel a vége előtt 4 góllal ment az ellenfél. A vendégek foggal-körömmel őrizték az előnyüket, minden támadásukat passzívig játszották, de végül ez sem vezetett nekik sikerre. Az utolsó 300 másodopercben nem kapott gólt a váci csapat, míg támadásban Antal Szabolcs, Holpert József, Nagy Norbert és Stranigg János góljaival egyenlítettünk, majd bő egy perccel a vége előtt – amikor a mindig nyugodt szélsőnk, Holpert József újra betalált – felrobbant a váci csarnok. Átvettük a vezetést, amit a lefújásig sikerült is megtartani és nagy harcban, de legyőzni a Farkasokat.

Nem volt látványos a Váci KSE játéka, nem volt magabiztos a győzelem, de minden jó, ha a vége jó. Ezért az öldöklő küzdelemben behúzott győzelemért is adnak 2 pontot. Csapatunk a következő fordulóban a Balatonfüred utánpótláscsapatához látogat majd.

A mérkőzés képeit megtekinthetik facebook oldalunkon!

 

Váci KSE - Budai Farkasok NKFT 26-25 (12-11)
Vác, V: Földesi - Halász
Váci KSE: Kovács (k) - Nagy 5(3), Kállai, Holpert 4, Kocsi, Antal 4, Stranigg 4, Cs: Koczka, Ulicsinyi 1 (kapusok), Bognár, Tyiskov 2, Pál 3, Horvácki 3, Kökény, Singely
. Edző: Skaliczki László
Budai Farkasok NKFT l.d.: Szövérdffy 4, Glózik 4(1). Edző: Fülöp Péter
Hétméteresek: 3/3 ill. 5/4      Kiállítások: 16 perc + 1 kizárás ill. 16 perc + 1 kizárás


AJáNLOTT VIDEó

 

 

 

KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS

Hely

Csapat

PONT

1

MOL-Pick Szeged 22

2

Telekom Veszprém 20

3

FTC-HungaroControl 14
4 HE-DO B.Braun Gyöngyös 13

5

Grundfos Tatabánya KC 12

6

Csurgói KK 11
7 Balatonfüredi KSE 11

8

Sport36-Komló 10

9

SBS-Eger 9
10 Dabasi KC VSE 7

11

Mezőkövesdi KC 5

12

Budakalász KZRT 4

13

Orosházi FKSE 3

14

Váci KSE 1
FŐ SZPONZORAINK

 

 

 

 

 

 

 

 

MÉDIAPARTNEREK