FŐMENÜ
MENÜ
2018-11-10

Biztos két pont

A tavalyi bajnokságban az NB II-ben szerepelő TUNGSRAM SE Nagykanizsa elleni hazai mérkőzésen mindenki a két pont sima megszerzését várta el a váci fiúktól... Okkal és joggal. Még akkor is, ha a Zala megyeiek táblázaton elfoglalt utolsó előtti helye és megszerzett 3 pontja csalóka képet ad: szombati látogatóink az eddig hat fordulóban ötször játszottak idegenben.

A Váci KSE csapatának nagyon rosszkor jött a három hetes válogatott szünet. Sklaiczki László vezetőedző csapata éppen összeállt, október 20-án Százhalombattán már lendületes és jó játékkal rukkoltak elő a fiúk, amikor hosszú időre leállt a pontvadászat. Bajnoki mérkőzésen, hazai pályán most mutatkozott be a Balmazújvárosból igazolt szélső Nagy Norbert, továbbá két régi-új ismerős, a Vecsésről Vácra visszacsábított Kökény Tibor, és a váci nevelés Singely Mihály.

Álmoskásan indult a találkozó, mindkét csapat a passzív játék határát súrolta támadásaiban. Az első 13 perc játéka után 4-4-et mutatott az eredményjelző, igaz ebben az időszakban több váci lövés is a kapufán csattant. A félidő második részében a védekezésünk is szigorúbb lett, a kapuban Kovács János is bemutatott pár védést, míg támadásban Holpert József és a mérkőzésen különösen jó teljesítményt nyújtó Kállai Martin eredményeskedtek. Ennek köszönhetően a 25. percben 11-8-ra elléptünk ellenfelünktől. Elég volt azonban egy-egy eladott labda és a szívós vendégek 12-12-nél utolértek minket. Örömük nem tartott sokáig, mert a Stranigg-Holpert duó gyorsan intézkedett 3 gólról. A szünetre 2 gólos fórral vonultunk, mert az utolsó másodpercben a vendégek legeredményesebb játékosa, Tóth Károly 9 méterről bevette a váci kaput.

A térfélcserét követően ugyan ötletesebbé és gyorsabbá váltak a hazai támadások, Sklaiczki mester is forgatta a csapatát, ám így sem sikerült jelentős előnyre szert tenni a kanizsaiakkal szemben. Ekkor Ulicsinyi Péter váltotta a kapuban Kovács Jánost, míg Tárkányi Bence jött Holpert József helyére. Mindketten jól szálltak be a játékba. Uliról ugyan az első labda éppen beszédült a kapuba, de ez annyira felbosszantotta a váci hálóőrt, hogy utána gyorsan fogott párat, míg Tárkányi Bence fél perc alatt vágott kettőt az ellenfél kapujába. A félidő derekára sikerült hatóglósra növelni az előnyt. A mérkőzés utolsó szakaszában már nem forgott veszélyben a váci győzelem még akkor sem, ha az utolsó 10 percben háromszor is emberhátányba kerültünk és a hibáinkból gyors gólókat kaptunk.

Összességében megérdemelet győzelmet aratott a Váci KSE, amely továbbra is a csoport élmezőnyében van. Játékunk ugyan néhol döcögős volt, érződött, hogy a háromhetes válogatott szünet megtörte a korábbi lendületet.

A mérkőzés képeit megtekinthetik facebook oldalunkon!

 

Váci KSE - TUNGSRAM SE-Nagykanizsa 29-27 (15-13)
Vác, V: Sándor - Szabó
Váci KSE: Kovács (k) - Nagy 2(1), Kállai 6, Antal 2, Tyiskov, Stranigg 6, Holpert 7(1), cs: Ulicsinyi, Koczka (kapusok), Kocsi, Kökény 1, Bognár 2, Horvácki, Pál, Tárkányi 3, Singely. Edző: Skaliczki László
TUNGSRAM SE-Nagykanizsa l.d.: Tóth 13(3). Edző: Madarász Péter
Hétméteresek: 3/2 ill. 6/6      Kiállítások: 8 perc ill. 2 perc


AJáNLOTT VIDEó

 

 

 

KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS

Hely

Csapat

PONT

1

MOL-Pick Szeged 22

2

Telekom Veszprém 20

3

FTC-HungaroControl 14
4 HE-DO B.Braun Gyöngyös 13

5

Grundfos Tatabánya KC 12

6

Csurgói KK 11
7 Balatonfüredi KSE 11

8

Sport36-Komló 10

9

SBS-Eger 9
10 Dabasi KC VSE 7

11

Mezőkövesdi KC 5

12

Budakalász KZRT 4

13

Orosházi FKSE 3

14

Váci KSE 1
FŐ SZPONZORAINK

 

 

 

 

 

 

 

 

MÉDIAPARTNEREK