FŐMENÜ
MENÜ
2018-07-03

Évértékelő

A 2017/2018-as szezonnak egy teljesen kicserélt és megfiatalított felnőtt csapattal vágott neki egyesületünk. A terv az volt, hogy csapattá formálódva minimális célkitűzésként a bennmaradó helyek egyikén végezzünk, miközben nemcsak az újonnan igazolt, de saját fiataljainkat is bevezessük az első osztály légkörébe, pótolva az eddigi hiányosságot, hogy a korábbi utánpótlás sikereink résztvevői nem jutottak még csak a felnőtt csapat közelébe sem. A szakmai munkát akárcsak az előző idény végén, Gúnya Péterre bíztuk, aki munkája mellett az Európai Mesteredzői kurzust is végezte.

A jó terv azonban, csak addig jó terv, amíg megvalósíthatónak tűnik. A felkészülési mérkőzések egygólos vereségeit ugyan az összeszokatlanság hiányára hivatkozva még fel tudtuk dolgozni, de az első három bajnoki mérkőzés hasonló eredményét, már nem tudta a csapat kiheverni. Különösen az idénynyitó hazai vereség volt fájó. Ezt követően hiába játszottunk sok szoros meccset élcsapatokkal is, illetve hiába kerültek folyamatosan játékosaink a korosztályos válogatottakba a pechsorozatot nem sikerült megállítanunk és a 2017-es év végére mindössze hat pontot sikerült összegyűjtenünk, ami kevésnek tűnt a folytatásra. Mindez arra sarkalta egyesületünket, hogy vezetőedzőt váltsunk és a rutinosabb, ismertebb, korábbi szövetségi kapitányt Skaliczki Lászlót bíztuk meg azzal a feladattal, hogy valahogy megőrizhessük az első osztályú tagságunkat.

A Mester nagyobb fokozatba kapcsolta a csapatot és szigorúbb játékrendszert követelt meg, amely a sorsolás miatt csak az utolsó fordulókban tudott eredményes lenni. Mindezek ellenére egy-két bravúrt is végrehajtva az utolsó fordulóban hazai pályán, minden esélyünk megvolt a bennmaradás kivívására, de az Orosháza elleni győzelmünk ellenére a sors, úgy hozta, hogy erőfeszítéseink kevésnek bizonyultak.

A folytatásban az NB I/B-re készülünk, de mind szakmailag, mind anyagilag készen állunk az első osztályra is.


AJáNLOTT VIDEó

 

 

 

KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS

Hely

Csapat

PONT

1

MOL-Pick Szeged 22

2

Telekom Veszprém 20

3

FTC-HungaroControl 14
4 HE-DO B.Braun Gyöngyös 13

5

Grundfos Tatabánya KC 12

6

Csurgói KK 11
7 Balatonfüredi KSE 11

8

Sport36-Komló 10

9

SBS-Eger 9
10 Dabasi KC VSE 7

11

Mezőkövesdi KC 5

12

Budakalász KZRT 4

13

Orosházi FKSE 3

14

Váci KSE 1
FŐ SZPONZORAINK

 

 

 

 

 

 

 

 

MÉDIAPARTNEREK