FŐMENÜ
MENÜ
2016-12-03

Sikeres végjáték

A Liga kupa győzelmeket követően, ezúttal már bajnoki erőpróba várt ránk. Az ellenfél az idén szervezett játékot és több bravúros győzelmet arató Eger volt, amely szemmel láthatóan magabiztosan érkezett a váci sportcsarnokba. A sikerhez azonban hosszú út vezet, amit mi is megtanultunk az elmúlt hetekben.

Az első percekben hamar ki is derült, hogy a tét okozta görcsös, néha dekoncentrált játékot sem lehet egyik-napról a másikra levetkőzni. Bár védekezésünk még úgy ahogy működött a támadásainkat teljesen semlegesítette az egri védőfal és a jól védő vendégkapus. A hátrányunk, így egyre nőtt, különösen a rendkívül kevés dobott gól volt fájó. Az egriek halogató támadó játéka azonban meglepő módon saját maguk számára is gondot okozott és 6-10 után elszórt labdáikból gyors indításokkal kiegyenlítettünk a szünetre.

A folytatásra már jobb koncentrációval és tovább javuló védekezéssel, valamint kapusteljesítménnyel rukkoltunk elő mi is. A vendégek magabiztossága fokozatosan csökkent, míg a miénk gyors indításgóljainknak köszönhetően fokozatosan növekedett. Bár az egriek még egyszer felzárkóztak, az utolsó tíz percben szétfutottuk Őket és az eredmény alapján biztos győzelmet arattunk.

A mérkőzés képeit megtekinthetik facebook oldalunkon!

 

Váci KSE – Eger SBS Eszterházy 24–19 (10–10)
Vác,  V: Herczeg - Südi
Váci KSE: Drissi (k) – Vasic 6 (2), Chychykalo 2, Topic 4, Koller 3, Lendvay 1, Popovic 5. Csere:Vitáris (k), Törteli 2, Pavlovic, Ménfői, Tyiskov 1, Kerekes J. Edző: Gúnya Péter
Eger l.d.: Antl 9 (5). Edző: Tóth Edmond
Az eredmény alakulása. 6. perc: 2–3; 16. perc: 3–7; 25. perc: 6–10; 31. perc: 11–10; 40. perc: 17–14; 50. perc: 18–17; 59. perc: 24–17.
Kiállítások: 8 perc ill. 8 perc       Hétméteresek: 4/2 ill. 6/6.

Sajtótájékoztatónk kivonata: (A videófelvételért kattints a képre)

 

Először is gratulálok a Vácnak az Eger ellen elért győzelemért! A vendégedző Tóth Edmondot kérdezném először is, hogy hogyan értékelte a találkozót. Az első félidőre és a második félidőre vagyok kíváncsi, nem véletlenül.

Tóth Edmond: Először is gratulálni szeretnék a kollégámnak, és sok sikert kívánni neki a továbbiakban. Hát, nem úgy kezdődött a mérkőzés, ahogy terveztem, mert azt hittem, megmondom őszintén, hogy kicsit nagyobb intenzitás lesz a hazai csapat részéről. Ennek ellenére mi kezdtünk jobban. Azt hiszem, hogy nekik a gödörből kellett kimászni, mi meg nem tudtuk őket lent tartani. Jól kezdtünk, utána mi a buta hibáinkkal magunkra hoztuk őket, vagy ők javultak, és így az első félidőben megszerzett előnyünket félidőre már le is dolgozták. Második félidőben olyan érzésem volt, hogy már esélyünk sincsen, tehát olyan hőfokra kerültek, és olyan védekezést mutattak be, amiből kontra támadásokat vezettek, amivel már nem tudtunk igazából mit kezdeni. Én úgy gondolom, hogy teljesen megérdemelt így utólag a győzelmük. Kicsit sajnálom, hogyha az első félidőben jobban észnél vagyunk, és jobban meccsben tudunk maradni, akkor talán egy izgalmasabb végjátékot játszhattunk volna. Így sajnos azt kell mondanom, hogy a második félidő szinte már sima volt.

Még egy utolsó kérdés Hozzád. Azt játszotta a csapatod a második félidőben, amit tud, vagy a Vác kerekedett ennyire felül?

TE: Hát elég szomorú lenne, ha ennyit tudnánk! Gyengén játszottunk, de hát mindig két oldala van a dolognak, tehát vagy ők hagytak minket ennyire játszani, vagy mi nem tudtunk ma többet. Igazából ma nagyon gyenge napot fogtunk ki. Nagyon jól védett a kapusuk, már az első félidőben nagyon komoly bravúrokat mutatott be, a másodikban ezt még tetézte. Nekünk a múlt hét sikerült nagyon jól, ahol rengeteg gólt lőttünk, minden bement. Ilyen ez a sport sajnos, ezen a héten nem volt ilyen jó a teljesítményünk.

Köszönöm szépen! A vendég csapat játékosát, Petro Andrejt kérdezném, hogy ő hogy látta belülről ezt a mérkőzést? Támadásban és védekezésben is egyaránt bent voltál a meccs nagy részében.

Andrej Petro: Először is bocsánatot kérnék, hogy nem beszélek tökéletesen magyarul. Én is szeretnék gratulálni a váci csapatnak a győzelemhez. Jól kezdtünk, minden jó volt, aztán kezdtünk hibákat, technikai hibákat csinálni, nem tudom miért. A váci kapus nagyon jól védett. A második félidőben amit megbeszélünk az öltözőben, és az nem  működött a pályán. Ez nagyon gyenge volt. Gyengék voltunk a második félidőben. Tanulnunk kell ezekből a hibákból, hogy a jövő héten a komlói mérkőzésen más színt tudjunk mutatni.

Köszönöm szépen! A hazai csapat vezetőedzőjét kérdezném, Gúnya Pétert. Ez az első mérkőzésed, ami úgymond éles, nem Liga Kupa mérkőzés. Hogy élted meg magát a mérkőzést, és azt hogy ez az első alkalom, hogy ilyen módon áll fel a Váci KSE?

Először is szeretném megköszönni ezt a lehetőséget, hiszen azért kevés ilyen fiatal edzőnek adatik meg, hogy NB I-es csapatot vezessen, úgyhogy ezt a vezetőség részére is szeretném megköszönni, és persze nem lehet az mellet elmenni, hogy együtt dolgoztam Gyulával öt hónapon keresztül. Biztos vagyok benne, sőt biztos is, hogy ebben a győzelemben az ő munkája nagyrészt benne van. Apró dolgokon változtattunk ebben a rövid időszakban, két mérkőzéssel tűzdelve. Én azt gondolom, hogy azzal teljes mértékben egyet értek, hogy nem úgy kezdtük ezt a mérkőzést, ahogy szerettem volna, meg, ahogy szerettük volna. Azt gondolom, hogy ez a második félidei hőfok lett volna az, amit már az elejétől kezdve kellett volna. Viszont az hozzá tartozik, hogy ez egy olyan mérkőzés volt, amit nekünk muszáj volt megnyernünk és ez látszott is a teljesítményünkön. és nem is a védekezésben, hanem a támadásban voltunk bizonytalanok az első félidőben, amit jól használt ki az Eger. Rutinos játékosok alkotják, én azt gondolom, hogy jól is gazdálkodtak az idővel és az erejükkel. Ez jellemző volt rájuk eddig is, hiszen amit videókat néztünk ezen mindegyiken látszott ez, hogy ők tudják, mit szeretnének játszani, milyen tempóban szeretnének játszani. Nekünk a célunk az volt, hogy ezt a tempót ne vegyük át. A második félidőben azt gondolom, ez sikerült is, és természetesen a kapusteljesítmény jó volt, de ehhez kell egy olyan védekezés, ami ezt elősegítette. Ez sikerült ma. Biztos, hogy nagyon sokat videóztunk, kielemeztük az Eger játékát, ettől függetlenül ez más mérkőzéseknél is megvolt és akkor nem sikerült. Én azt gondolom, hogy amikor ott átlendültünk a holtponton, akkor mindenkiben átszakadt egy olyan lelki gát, ami lehet, hogy eddig megvolt. Bízok benne, hogy innentől kezdve hasonló hőfokon tudunk majd játszani, hiszen ez lenne a célunk, hogy ilyen hőfokú mérkőzéseket játszunk, ilyen tempóban játszunk, mint a második félidőben, és azt gondolom, hogy akkor lehetnek még szép sikereink.

Köszönöm szépen, és akkor végül, de nem utolsó sorban Törteli Koppányt kérdezném a hazai csapat irányítóját, lövőjét. Felszabadultan játszottál, amit mi láttunk így kívülről, Te hogy élted meg ezt a mérkőzést?

Törteli Koppány: Hát örülök neki, hogyha ez így látszott. Kezdetben ez nem volt olyan felhőtlen és felszabadult. Nagyon küzdelmesen kezdődött a mérkőzés. Talán az első félidő végére, mikor felzárkóztunk döntetlenre, akkor mozdult el valami a csapatban. Aztán a második félidőben – mint ahogy láthatták is – valami átszakadt, és tényleg mindenki felszabadult volt, és összeálltunk. Én azt gondolom, ami az első félidőben nem sikerült, és hiba csúszott bele, kihagyott lövés volt, kihagyott helyzet volt, az a második félidőben bement, és könnyű gólokat tudtunk lőni, ami segített, hogy a szoros állásról elmozduljunk.

Nagyon szépen köszönöm, és jó utat az Egernek és gratulálok a Vácnak még egyszer!


AJáNLOTT VIDEó

 

 

 

KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS

Hely

Csapat

PONT

1

MOL-Pick Szeged 22

2

Telekom Veszprém 20

3

FTC-HungaroControl 14
4 HE-DO B.Braun Gyöngyös 13

5

Grundfos Tatabánya KC 12

6

Csurgói KK 11
7 Balatonfüredi KSE 11

8

Sport36-Komló 10

9

SBS-Eger 9
10 Dabasi KC VSE 7

11

Mezőkövesdi KC 5

12

Budakalász KZRT 4

13

Orosházi FKSE 3

14

Váci KSE 1
FŐ SZPONZORAINK

 

 

 

 

 

 

 

 

MÉDIAPARTNEREK