FŐMENÜ
MENÜ
2016-09-12

Nyilvános siker

Vasárnap este az első forduló utolsó mérkőzésén a Balmazújváros csapatát fogadtuk. Számunkra ez a találkozó volt a szezonnyitó, melyet az M4 is műsorára tűzött. Talán ez, talán a hőség volt az oka, de ezúttal a szokásosnál kevesebben foglaltak helyet a lelátókon. Mivel a vendégek győzelmi szándékukat hangoztatva érkeztek hozzánk, az biztos volt, hogy a hangulat még a hőségnél is forróbb lesz.

A találkozó pontban hétkor kezdődött, mindjárt gyors gólváltással, de ezt követően villámgyorsan elhúztunk a balmaziaktól színes és gyors támadójátékunkkal, hiszen a sérült Lendvay helyén kezdő Törteli jól mozgatta átlövőinket, míg védekezésünk több száz százalékot javult a tavalyi formánkhoz képest. A vendégek próbáltak újítani, de a 22. percig nem sok sikerrel. Sajnos ekkor érthetetlenül megtorpantunk támadásban és az eladott labdákból a Balmazújváros a szünetre kiegyenlített.

A folytatást is magabiztosan kezdték a vendégek, bár a vezetést nem sikerült átvenniük, egyre több hibára késztettek bennünket. Mégis egy ilyen hiba volt döntő, hiszen egy Pavlovic szabálytalanságért megítélt büntetőn a vendégek a kapufára lőttek. Ebből mi merítettünk erőt és a jó védekezésre és kapusteljesítményre támaszkodva újból elhúztunk. A balmaziak persze küzdöttek tovább, de hibáinkat már nem tudták jól kihasználni, így nagy küzdelemben, de végül bedaráltuk Őket, megszerezve ezzel a két pontot.

A mérkőzés képeit megtekinthetik facebook oldalunkon!

 

Váci KSE–Balmazújvárosi KK 21–18 (10–10)

Vác, 350 néző. V: Felhő - Öcsi

Váci KSE: Drissi (k) – Vasic 2, Bartók 1, Törteli 2, Topic 4, Koller 4, Popovic 2 (1). Cs: Vitaris (k) - Pavlovic 1, Chychykalo 5, Ménfői, Tyiskov, Császár.
Edző: Zsiga Gyula
Balmazújvároi KK l.d.: Balda 5.
Edző: Füzesi Ferenc

Kiállítások: 8 perc ill. 8 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 3/1

Az eredmény alakulása: 6. perc: 5–1. 14. perc: 7–4. 23. perc: 10–5. 34. perc: 12–12. 39. perc: 16–12. 51. perc: 19–17

Sajtótájékoztatónk kivonata: (A videófelvételért kattints a képre)

A vendég csapat edzőjét kérdeznénk, hogyan értékeli ezt a mérkőzést ?
Füzesi Ferenc: Hát megvan a privát véleményem. Az az igazság nagyon káoszos volt a játékunk, szervezetlenül játszottunk. Még védelmünk elfogadható volt, a támadójátékban nagyon sok hibát vétettünk, teljesen megzavarodtunk. A nagy igyekezetben a TV nyomása miatt olyanokat vállaltunk el, amiket nem kellett volna. Hogy a pozitívumokat emeljem ki, annak viszont örülök, hogy vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe a Vác ötgólos vezetése után is.

Dávid, Te mint játékos, hogyan értékeled a mérkőzést? Min úszott el ?
Katzirtz Dávid: Úgy érzem, annak ellenére,bár a Vác már tavaly is bizonyította, hogy egy nagyon erős, stabil szervezett csapat, ahogy ez ma is bizonyította, azzal , hogy visszajöttünk az első félidő végén, megadtuk az esélyt magunknak, hogy bármi lehessen ebből a meccsből. Viszont kritikus pillanatokban mind hátul, mind elől becsúsztak hibák amivel nem tudtuk megfordítani a mérkőzést.

A Vác edzőjéhez szól a kérdés: Hogyan tekint a jövőre, a bajnokság további részében ?
Zsiga Gyula: Annak ellenére, hogy nyertünk három góllal, nem vagyok elégedett, mert támadójátékunk borzalmas siralmasra sikeredett. A védekezésünk nagyon szervezett volt és úgy gondolom sikerült az jól megnehezíteni az ellenfél dolgát. Sajnos az első félidő végén én úgy éreztem mi adtuk vissza a sanszot. Nagyon sok hibát vétettünk, sok taktikai fegyelmezetlenség volt. A második félidőben sikerült jó rajtot vettünk és a hajrába úgy mentünk, hogy ne veszítsük el amink van és ettől még inkább gyötrelmesebbé vált a támadójátékunk. Voltak jó egyéni teljesítményeink a védekezésben és a kapuban. A támadójátékban rengeteg hibát vétett vétettünk és voltak nagyon gyenge teljesítmények.

Tamás, te ma nagyon eredményes voltál. Hogy értékeled a KSE mai meccsét?
Koller Tamás: Szerintem ezt a mérkőzést kapusteljesítménnyel tudtuk megnyerni. Támadásban fegyelmezetlenek voltunk időszakosan de azért volt egy-két szép gól. A két kapust csak dicsérni tudom, ahogy védett és jó volt, hogy összeállt a védelem.


AJáNLOTT VIDEó

 

 

 

KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS

Hely

Csapat

PONT

1

MOL-Pick Szeged 22

2

Telekom Veszprém 20

3

FTC-HungaroControl 14
4 HE-DO B.Braun Gyöngyös 13

5

Grundfos Tatabánya KC 12

6

Csurgói KK 11
7 Balatonfüredi KSE 11

8

Sport36-Komló 10

9

SBS-Eger 9
10 Dabasi KC VSE 7

11

Mezőkövesdi KC 5

12

Budakalász KZRT 4

13

Orosházi FKSE 3

14

Váci KSE 1
FŐ SZPONZORAINK

 

 

 

 

 

 

 

 

MÉDIAPARTNEREK