FŐMENÜ
MENÜ
2015-07-13

Évértékelő II.

Az utánpótlás

Az egyesület utánpótlását az első osztályú tagság megszűnése nem érintette, hiszen az alsóbb korosztályok versenye nagyrészt osztálybesorolástól független, míg az ifjúsági és junior csapatunk legtöbb játékosa vagy az érettségijére és a felvételijére készült, vagy már túl volt rajta és munkája vagy tanulmányai miatt már nem annyira igényelte volna az első osztályú utánpótlás bajnoksággal járó elfoglaltságokat. Az eredmény(telenség), így borítékolható volt, bár valljuk be az utánpótlásban nem is ez a legfontosabb, hanem az első csapathoz való utánpótlás biztosítása és ez Kreisz Gergő és Gyurina Tamás személyében meg is valósult, hiszen mindketten szerepet kaptak, mind a Magyar Kupában, mind a felnőttbajnokságban.

 .

A serdülőbajnokságban viszont már az eredményre sem lehetett panaszunk. Ősszel ebben a korosztályban két csapatot indítottunk, mely olyan jól sikerült, hogy szinte sajnáljuk, hogy a következő idényben ezt nem tudjuk megismételni. Az 1998-99-es csapat Császár Ferenc és Nemes Tibor edzők irányításával a kezdetektől fogva kiváló játékot produkált és az alapszakasz végéhez közeledve játékával egyre inkább kiemelkedett csoportjából. Az igazi bravúrt azonban a második csoportkörben érték, hiszen érett játékukkal a Serdülő Országos Döntőbe kerültek, ahol a megszerzett hetedik helyezésük komoly eredmény és méltán várhatjuk tőlük, hogy 2-3 éven belül magasabb osztályban is bemutatkozhatnak. A 2000-2001-es csapatunk jelentős tudás és mérethátránnyal kezdte a bajnokságot, de ahogy telt az idő egyre jobban kezdtek beleszokni az idősebbekkel való versenyzésbe és a szezon végére már nem lógtak ki az idősebbek közül. A gyerekek ráadásul versenyeztek az MKSZ gyermekbajnokság U14-es korosztályában is, ahol az év végén Régió Bajnoka címmel vigasztalódtak.

 .

A fentieken kívül az U12, U10 és U9-es bajnokságban is indultak csapataink, ahol már nem az eredmény, hanem a játék öröme volt a legfontosabb, és ennek minden csapatunk maximálisan megfelelt, hiszen mindenki játéklehetőséget kapott, illetve esélyt, hogy kézilabdássá váljon, ha a későbbiekben is úgy gondolja.

 .

A “versenysporton” kívül az elmúlt év folyamán több általános iskolában sikerült indítanunk előkészítő csoportokat, így a Földváry, a Radnóti Iskolákban és a Cházár András Siketnéma Intézetben is tartunk foglalkozásokat, így az igazolt mintegy 100 gyermek mellett, még 40 gyermekkel ismertettük meg sportágunk alapjait. Reményeink szerint ez év őszétől ez a szám a duplájára fog emelkedni, köszönhetően Városunk és Régiónk Általános Iskoláival májusban történt egyeztetéseknek és megállapodásoknak köszönhetően, melynek keretében Zsiga Gyula mesteredző és első osztályú játékosaink rendszeres vendégei lesznek az Iskolák testnevelés óráinak, segítve a kézilabda megismerését és megszerettetését a gyermekek körében.

 .

Végül, de nem utolsósorban

Háromból három. Ez a mondat a Pest Megyei Bajnokságban induló második csapatunk eredménysorát szemlélteti. Az elmúlt három évben a veterán játékosainkra épülő csapat három bajnoki döntőn, három aranyérmet szerzett az idő előrehaladtával egyre magabiztosabban.

A kor nemcsak a bornak tesz jót :-)


AJáNLOTT VIDEó

 

 

 

KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS

Hely

Csapat

PONT

1

MOL-Pick Szeged 22

2

Telekom Veszprém 20

3

FTC-HungaroControl 14
4 HE-DO B.Braun Gyöngyös 13

5

Grundfos Tatabánya KC 12

6

Csurgói KK 11
7 Balatonfüredi KSE 11

8

Sport36-Komló 10

9

SBS-Eger 9
10 Dabasi KC VSE 7

11

Mezőkövesdi KC 5

12

Budakalász KZRT 4

13

Orosházi FKSE 3

14

Váci KSE 1
FŐ SZPONZORAINK

 

 

 

 

 

 

 

 

MÉDIAPARTNEREK