FŐMENÜ
MENÜ
2015-08-18

Ifjúsági eb ezüstérmessel teljes a keret

Az orosházi kupát követően, már csak szűk két hét van az NB I-es bajnoki rajtig. Ezalatt csapatunk még két edzőmérkőzést játszik, de az eddigiek alapján kialakulni látszik az a keret, melyre Zsiga Gyula mesteredző számítani fog a bajnokságban.

A kapuban a már régi bútordarab, és a nyáron strandkézilabda európa bajnoki negyedik helyett szerzett Vitáris Norbert, mellett a Pick Szegedben nevelkedett, szlovák válogatott Tóth Mihály alkotja a kezdő kapuspárost, míg mögöttük a tavaly már NB I/B-ben bizonyított Kreisz Gergő vár beugrásra készen, aki kettős játékengedéllyel a Szigetszentmiklós felnőtt csapatában és az NB II-s U23-as csapatunkban jut játéklehetőséghez.

Szélső pozícióban történtek a legnagyobb változások. Jobb szélre a Mezőkövesd csapatától érkezett a szerb Marko Vasic és Terenyi Zoltán, míg bal oldalra Császár Ferenc mellé a montenegrói válogatott Milan Popovicot igazoltuk. Mellettük bevethető még a junior korosztályból Gyurina Tamás és a balkezes Zopcsák Zalán.

A beállós poszton is jelentős erősítés történt, hiszen a saját nevelésű Tyiskov Mihály mellett a szerb junior válogatottat megjárt Nemanja Vucicevic és a gyöngyösi Munkácsi Robin is hozzánk került, ráadásul mindhárom játékos a védekezés közepén is oszlopos tag.

Az átlövő sort is sikerült erősítenünk, bal oldalon Darko Pavlovic és Pál Gergely a tavalyi csapatot képviseli, míg jobb oldalon, csak frissen érkezők találhatóak a Meskov Breszttől egy évre kölcsönkapott Oleg Astrashapkin illetve a kerethez a napokban csatlakozó és szinte az oroszországi ifjúsági vébéről érkező Bartók Donát. Mindkét poszton bevethető a NEKA-ból érkező 18 éves Czene Dávid, akire azért az NB I-es ifjúsági bajnokságban nagyobb feladat fog várni.

Az irányítóknál immáron harmadik éve nincs változás. Továbbra is az örökifjú Lendvay Péter szabja a fazont játékunknak, míg az ő játékát a szintén rutinos Kökény Tibor egészíti ki.

A kerethez tartozik még az átlövő Joháczi Attila, az irányító Székely Kristóf és a Debrecenből érkező beálló és védekező specialista Leiter Imre, akik kettős- illetve kölcsönszerződéssel a Balassagyarmat NB I/B-s gárdájában lépnek pályára mindaddig, míg sérülés vagy egyéb okok miatt játékukra nem lesz szükség Vácon. A kontingenshez tartozik Munkácsi Robin is, de mivel Ő kettős játékengedéllyel kerül Nógrád megyébe ez nem befolyásolja NB I-es szereplését.


AJáNLOTT VIDEó

 

 

 

KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS

Hely

Csapat

PONT

1

MOL-Pick Szeged 22

2

Telekom Veszprém 20

3

FTC-HungaroControl 14
4 HE-DO B.Braun Gyöngyös 13

5

Grundfos Tatabánya KC 12

6

Csurgói KK 11
7 Balatonfüredi KSE 11

8

Sport36-Komló 10

9

SBS-Eger 9
10 Dabasi KC VSE 7

11

Mezőkövesdi KC 5

12

Budakalász KZRT 4

13

Orosházi FKSE 3

14

Váci KSE 1
FŐ SZPONZORAINK

 

 

 

 

 

 

 

 

MÉDIAPARTNEREK